Hoe gaan wij te werk? 

Allereerst is het belangrijk dat er een klik is, een voldoende basis van vertrouwen en veiligheid om samen de reis aan te gaan.
Ook kijken we of ík jou kan helpen met jouw probleem. Ik kijk met jou naar waar jij tegen aan loopt en wat jij aan wilt pakken. Ik stel een plan op, een plan op maat, die geheel aansluit bij jouw unieke proces. Een plan op maat, zodat jij de volgende stap kunt zetten, die jij nodig hebt, om jouw doel te gaan behalen!

Waarschijnlijk heb je zelf al lang genoeg geprobeerd om het probleem aan te pakken, in mijn praktijk ga jij het probleem bij jou van binnen aanpakken en blijvend veranderen! Ik werk integratief en veel met visualisaties.

Beelden spreken namelijk meer dan woorden!
Ik reik jouw technieken aan, die jij direct toe kunt passen. In de sessie beleef jij direct de verandering.

Benieuwd naar deze unieke ervaring?
Ben jij klaar om de volgende stap te zetten?

Missie & visie

Na jarenlang gewerkt te hebben als maatschappelijk werker, was ik klaar voor de volgende stap. Hier begon de omscholing en groei naar integratieve Coach en Counselor en de start van een eigen praktijk. Vanuit de behoefte om de ander te helpen zijn eigen weg te vinden op weg naar (meer) geluk. Ik geniet ervan om mensen te zien groeien naar ‘zijn wie zij in wezen zijn’, geluk hervinden in zichzelf. Soms door ervaringen in het leven verliezen we contact met onszelf, met wie wij nú echt zijn en contact met wat wij zelf willen en passen wij ons gedrag aan, vaak onbewuste en normale processen. Soms kunnen wij hier nog jarenlang ‘last’ van hebben, doordat het ons verandert heeft en wat is het fijn als we daar weer van verlost worden!

Wie ben ik?

Vrouw van 35 jaar en moeder van twee kinderen, geboren op één van de tien eilanden van de Kaapverdische eilanden, genaamd Santo Antão. Op zevenjarige leeftijd in Nederland komen wonen, een nieuwe ervaring in een nieuw land. Ik weet hierdoor hoe het voelt om je weg te moeten vinden in een nieuwe westerse ik-cultuur en wat dit allemaal met zich mee kan brengen (lees diverse uitdagingen). De zoektocht en invloed op de eigen identiteitsontwikkeling is mij bekend.

Omdat ik het belangrijk vind om anderen te helpen, ben ik de HBO opleiding Maatschappelijk werk & Dienstverlening gaan volgen. Ondertussen heb ik veel samengewerkt met ouders en hun kinderen en de professionals om hen heen.
Ik weet als geen ander wat deze rol van je vraagt en dat een vereiste om de ander echt te kunnen helpen is om je aan te kunnen sluiten bij de ander, oprecht de verbinding aan te durven gaan. Nieuwsgierig en oprecht betrokken zijn, omdat wij allen mensen zijn en ons weg moeten vinden in dit leven.

Aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam heb ik de diploma Beroepscoach Practitioner behaald en ben ik op dit moment in opleiding tot Integratieve Counselor. Met coaching wordt het probleem aangepakt, waar jij in het hier en nu last van hebt. Het is niet nodig om te graven in het verleden, in het hier en nu kan het aangepakt en verandert worden! Counseling houdt in dat het probleem op een wat diepere laag wordt aangepakt, daar bij jou van binnen. Dit voor blijvend resultaat! Dit omdat jij hiermee de verbinding aangaat met jezelf, zodat ondanks wat er om jou heen gebeurd, jij verandert bent en anders in het leven staat!

Vanuit mijn werkervaringen, levenservaringen en interesses heb ik mij verdiept in de volgende onderwerpen: mishandeling, misbruik, werkdruk, echtscheiding, opvoeding, werkdruk, burn-out, emotieregulatie, grenzen (van jezelf en van de ander), migratie, religie, verschil man-vrouw, vrouwelijke genitale verminking, eergerelateerd geweld.

Gevolgde beroepsopleidingen

  • 2019: Integratieve Counseling en Coaching aan de Nederlandse Academie voor Psychoterapie (Post HBO-WO)
  • 2018: Beroepscoach Practitioner (door de NOBCO geaccrediteerd) aan de Nederlandse Academie voor Psychoterapie
  • 2006: HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool Rotterdam

Beroepsregistraties

Als jeugd- en gezinscoach ben ik aangesloten bij het SKJ, Stichting Kwaliteitsregister Jeugd.

Als coach en Counselor ben ik aangesloten bij de NFG, de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.

Aansluiting bij de NFG en RBCZ staan garant voor opleidingsniveau en specialisaties. Hierdoor worden consulten (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar onder “psychosociaal consult” vanuit de aanvullende verzekering. Dit gaat NIET ten koste van het eigen risico.

Je declareert zelf de facturen bij jouw verzekeraar. Vergoeding is afhankelijk van jouw eigen verzekering, met specifieke aanvullende pakket en hoeveel de vergoeding per consult bedraagt. Informeer bij jouw eigen zorgverzekeraar.

Bij vragen of aanmelding neemt u contact met mij op via het onderstaand formulier of telefonisch.

5 + 8 =

Self Counselor
Integratieve Coach & Counseling

Josiane Pires

Lylantse Plein 1
kamer nr. 3.14 
2908 LH  Capelle a/d IJssel 
06 - 57 606 843
info@selfcounselor.nl
www.selfcounselor.nl