Wie ben ik?

Vrouw en moeder. 36 jaar oud en moeder van 2 puber dochters.. Ben zelf geboren op de Kaapverdische eilanden. Op 7-jarige leeftijd in Nederland komen wonen, een nieuwe ervaring in een nieuw land. 

Mijn eigen levenservaringen en levensovertuiging hebben zeker invloed gehad op de keuze voor mijn opleiding op de middelbare school. Ik wilde werk doen voor anderen en anderen helpen. Ik heb gekozen voor de HBO opleiding Maatschappelijk Werk & Dienstverlening (MWD).  Trauma’s ontstaan in de kinderjaren en de invloed hiervan op de latere levensjaren boeide mij enorm. Dit heeft gemaakt dat ik me al snel in ging zetten voor kinderen, zodat zij een zorgzame, veilige jeugd mogen hebben. Jarenlang heb ik samengewerkt met jeugdigden, de ouders en zijn of haar netwerk om mijn bijdrage te  kunnen leveren in hun leven. Later heb ik mij omgeschoold tot Integratieve Coach en Counselor, om ook volwassenen behandeling te kunnen bieden om tot verandering te komen. Om de ontstane triggers (lees pijnen) uit het verleden zo te veranderen, zodat zij er in het hier en nu, geen last meer van hebben.

Want ik geloof dat iedereen het recht heeft op een gelukkig leven! En dat het mogelijk is een gelukkig leven te leiden, ondanks de omstandigheden en ondanks hoe het verleden ook is geweest!

Missie & visie

Ik zet mij graag in om mensen te helpen en hen te zien groeien naar ‘zijn wie zij in wezen zijn’; geluk hervinden in zichzelf. Soms door ervaringen in het leven verliezen we contact met onszelf, met wie wij nú echt zijn en contact met wat wij zelf willen en passen wij ons gedrag aan, vaak onbewuste en normale processen. Soms kunnen wij hier nog jarenlang ‘last’ van hebben, doordat het ons verandert heeft en wat is het fijn als we daar weer van verlost worden!

Vanuit mijn werkervaringen, levenservaringen en interesses heb ik mij verdiept en kennis opgedaan in de volgende onderwerpen: mishandeling, misbruik, eergerelateerd geweld, werkdruk, echtscheiding, opvoeding,  burn-out, emotieregulatie, grenzen (van jezelf en van de ander), migratie, religie, verschil man-vrouw, vrouwelijke genitale verminking, hechting, PTTS, trauma’s in de kinderjaren, narcisme.
Met deze problematieken heb ik kennis opgedaan in de vorm van studie, trainingen én heb ik jarenlange meerdere malen werkervaring in op kunnen doen doordat ik dit ben tegengekomen op het werkvloer.

Ik vind het belangrijk om de hulp te bieden waar ik kennis over heb. Mocht ik twijfelen, zal ik doorverwijzen naar een collega bespreekbaar maken. Ik zal de cliënt dan ook bij dit proces begeleiden, zodat de juiste passende hulp wordt geboden. 

Hoe gaan wij te werk? 

Allereerst is het belangrijk dat er een klik is, een voldoende basis van vertrouwen, veiligheid en kennis om samen aan het werk te gaan. Daarom start ik met een vrijblijvende en gratis telefonische of video intake van 30 minuten. Dit met degene die zelf verandering wilt. Jij kunt aangeven waar jij hulp bij wilt en jij kunt jouw vragen stellen. Ik geef aan of ik op basis van dit gesprek jou verder kan helpen. Zo niet, zal ik jou helpen om de juiste hulp te vinden.

Gaan wij met elkaar verder, dan starten wij met de sessies. Sessies van gemiddeld één uur, waarin wij samen gaan onderzoeken naar wat er speelt, en wij gaan aan de slag voor blijvende veranderingen.

Welke technieken gebruik ik?

Afhankelijk van de hulpvraag en het proces zet ik vanuit verschillende psychologische interventies gepaste instrumenten in. Ik werk voor veranderingen op verschillende levensgebieden, zodat jij je anders zult voelen, anders zult denken, anders zult gedragen; dus voor complete veranderingen in jou gehele ‘zijn’ en in jouw leven in het hier en nu én voor in de toekomst. 

Enkele voorbeelden van mogelijke interventies zijn gericht op: 
– Jouw l
ichaam; verandering zul jij van binnenuit voelen.
– Systemisch; hoe wil jij in relatie staan met anderen? 
– Visualisaties; beelden spreken meer dan woorden.
– Hypnotherapie; interventies om gericht de triggers aan te pakken met beelden.
– Huiswerkopdrachten: thuis concreet verder  uitwerking geven aan de opdracht.


Benieuwd naar deze unieke ervaringen?
Ben jij klaar om de volgende stap te zetten op weg naar veranderingen?

Gevolgde beroepsopleidingen

 • 2019: Integratieve Counseling aan de Nederlandse Academie voor Psychoterapie (Post HBO-WO), Europees erkende opleidingsprogramma tot
  Mastertherapeut ECP. 
  Het innerlijk conflict en onderliggende
  blokkades worden aangepakt. Activeren van het
  zelfhelend vermogen van de cliënt. Effectief bij stress- en psychosomatische klachten; aangeleerd gedrag en
  verwerking van emotionele problemen; bij zingeving en
  spirituele vraagstukken.
  Interventies: Hypnotherapie, Grote Kleine model, Trauma, Trance en Dissociatie, 
 • 2018: Beroepscoach Practitioner (door de NOBCO geaccrediteerd) aan de Nederlandse Academie voor Psychoterapie. 
  Opleiding cliënt based: richten op de
  unieke cliënt, met zijn eigen verhaal en zijn eigen
  behoeftes. De aanpak sluit aan bij de specifieke
  behoefte van elk cliënt.
 • 2006: HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool Rotterdam. Differentiatie “Mishandeling en Misbruik”.

Gevolgde (bij)scholing (o.a.) :

2021:
* EMDR: te volgen in september 2021
* College Narcisme door Dr. Martin Appelo: Herkennen, diagnose en behandeling

2011:
* Ontikkelingspsychologie en psychopathologie

 

Beroepsregistraties

Als jeugd- en gezinscoach ben ik aangesloten bij het SKJeugd, Stichting Kwaliteitsregister Jeugd.

Als Coach en Counselor ben ik aangesloten bij de NFG, de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.

Aansluiting bij het SKJeugd, de NFG en RBCZ staan garant voor opleidingsniveau en specialisaties. Verplichte (bij)scholing, intervisie is onderdeel van de (her)registratie.

Aangesloten bij Stichting 1NP. Met een verwijzing van de huisarts voor de Basis GGZ (BGGZ) en of Specialistische GGZ (SGGZ) kan jij je aanmelden op de website www.stichting1np.nl. Telefonisch overleg voorafgaand met mij is gewenst, zodat wij na de verwijzing gelijk met de behandeling kunnen starten.
Vergoeding vanuit de zorgverzekering is via deze weg mogelijk en jij ontvangt zelf geen factuur. Hou hierbij rekening met jouw eigen risico.

Wil jij je aanmelden zonder verwijzing van de huisarts, dan gaat de betaling via factuur. De factuur kan je dan desgewenst zelf declareren bij jouw zorgverzekeraar. Vergoeding is dan afhankelijk van jouw eigen aanvullende pakket. Informeer bij jouw eigen zorgverzekeraar. Dit gaat NIET ten koste van het eigen risico.

Heb je klachten over de geboden behandeling en komen wij er gezamenljik niet uit? Ik ben onderhevig aan de WKKGZ (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) en de Beroepscode van de jeugd- en gezinsprofessional
Op de website van de NFG en van het SKJeugd vindt je hier ook meer informatie over.

Bij vragen of aanmelding neemt contact met mij op via het onderstaand formulier of Bel Mij:

15 + 6 =

Self Counselor
Integratieve Coach & Counseling

Josiane Pires

Raadhuisplein 14 
2914 KM  Nieuwerker aan den IJssel 
06 - 57 606 843
info@selfcounselor.nl
www.selfcounselor.nl