Wie ben ik?

Mijn naam is Josiane Pires, 36 jaar oud en moeder van 2 puberdochters. Ben zelf geboren op de Kaapverdische eilanden. Op 7-jarige leeftijd in Nederland komen wonen, een nieuwe ervaring in een nieuw land. Mijn eigen levenservaringen en levensovertuiging hebben zeker invloed gehad op de keuze voor mijn opleiding op de middelbare school. Ik wilde werk doen voor anderen en anderen helpen. Ik heb gekozen voor de HBO opleiding Maatschappelijk Werk & Dienstverlening (MWD) en later de Post-HBO/WO opleiding tot integratieve Coach en Counselor gevolgd.

Pijnen uit het verleden

Trauma’s ontstaan in de kinderjaren en de invloed hiervan op de latere levensjaren boeide mij enorm. Dit heeft gemaakt dat ik me al snel in ging zetten voor kinderen, zodat zij een zorgzame, veilige jeugd mogen hebben. Jarenlang heb ik samengewerkt met jeugdigden, de ouders en zijn of haar netwerk om mijn bijdrage te  kunnen leveren in hun leven. Later heb ik mij omgeschoold tot Integratieve Coach en Counselor, om ook volwassenen behandeling te kunnen bieden om tot verandering te komen. Om de ontstane triggers (lees pijnen) uit het verleden zo te veranderen, zodat zij er in het hier en nu, geen last meer van hebben.

Missie & Visie

Ik geloof dat iedereen het recht heeft op een gelukkig leven en dat het mogelijk is een gelukkig leven te leiden, ondanks de omstandigheden en wat het verleden ook is geweest!

Ik zet mij graag in om mensen te helpen en hen te zien groeien naar ‘zijn wie zij in wezen zijn’; geluk hervinden in zichzelf. Soms door ervaringen in het leven verliezen we contact met onszelf, met wie wij nú echt zijn en contact met wat wij zelf willen en passen wij ons gedrag aan, vaak onbewuste en normale processen. Soms kunnen wij hier nog jarenlang ‘last’ van hebben, doordat het ons verandert heeft en wat is het fijn als we daar weer van verlost worden!

Gevolgde (beroeps)opleidingen

 • 2021: EMDR
 • 2021: College Narcisme door Dr. Martin Appelo: Herkennen, diagnose en behandeling
 • 2019: Integratieve Counseling aan de Nederlandse Academie voor Psychoterapie (Post HBO-WO), Europees erkende opleidingsprogramma tot
  Mastertherapeut ECP. 
  Het innerlijk conflict en onderliggende
  blokkades worden aangepakt. Activeren van het
  zelfhelend vermogen van de cliënt. Effectief bij stress- en psychosomatische klachten; aangeleerd gedrag en
  verwerking van emotionele problemen; bij zingeving en
  spirituele vraagstukken.
  Interventies: Hypnotherapie, Grote Kleine model, Trauma, Trance en Dissociatie, 
 • 2018: Beroepscoach Practitioner (door de NOBCO geaccrediteerd) aan de Nederlandse Academie voor Psychoterapie. 
  Opleiding cliënt based: richten op de
  unieke cliënt, met zijn eigen verhaal en zijn eigen
  behoeftes. De aanpak sluit aan bij de specifieke
  behoefte van elk cliënt.
 • 2011: Ontwikkelingspsychologie en psychopathologie
 • 2006: HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Hogeschool Rotterdam. Differentiatie “Mishandeling en Misbruik”.

Beroepsregistraties

Als jeugd- en gezinscoach ben ik aangesloten bij het SKJeugd, Stichting Kwaliteitsregister Jeugd.

Als Coach en Counselor ben ik aangesloten bij de NFG, de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.

Aansluiting bij het SKJeugd, de NFG en RBCZ staan garant voor opleidingsniveau en specialisaties. Verplichte (bij)scholing, intervisie is onderdeel van de (her)registratie.

Aangesloten bij Stichting 1NP. Met een verwijzing van de huisarts voor de Basis GGZ (BGGZ) en of Specialistische GGZ (SGGZ) kan jij je aanmelden op de website www.stichting1np.nl. Telefonisch overleg voorafgaand met mij is gewenst, zodat wij na de verwijzing gelijk met de behandeling kunnen starten.
Vergoeding vanuit de zorgverzekering is via deze weg mogelijk en jij ontvangt zelf geen factuur. Hou hierbij rekening met jouw eigen risico.

Wil jij je aanmelden zonder verwijzing van de huisarts, dan gaat de betaling via factuur. De factuur kan je dan desgewenst zelf declareren bij jouw zorgverzekeraar. Vergoeding is dan afhankelijk van jouw eigen aanvullende pakket. Informeer bij jouw eigen zorgverzekeraar. Dit gaat NIET ten koste van het eigen risico.

Heb je klachten over de geboden behandeling en komen wij er gezamenljik niet uit? Ik ben onderhevig aan de WKKGZ (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) en de Beroepscode van de jeugd- en gezinsprofessional
Op de website van de NFG en van het SKJeugd vindt je hier ook meer informatie over.