Wie ben ik?

Mijn naam is Josiane Pires, 39 jaar oud, ben getrouwd en moeder van 2 dochters en één zoon. Ben zelf geboren op de Kaapverdische eilanden. Op 7-jarige leeftijd in Nederland komen wonen, een nieuwe ervaring in een nieuw land. Mijn eigen levenservaringen en levensovertuiging hebben zeker invloed gehad op de keuze voor mijn opleiding op de middelbare school. Ik wilde werk doen voor anderen en anderen helpen. Ik heb gekozen voor de HBO opleiding Maatschappelijk Werk & Dienstverlening (MWD) en later de Post-HBO/WO opleiding tot integratieve Coach en Counselor. Ik ben een nieuwsgierig en leergierig persoon. Nieuwsgierig naar jouw levensverhaal en leergierig om te blijven leren, zodat ik beschik over verschillende technieken om in te kunnen zetten om jou te kunnen helpen. Op dit moment volg ik de opleiding tot WO Psycholoog.


Neem contact met me op

Pijnen uit het verleden

Trauma’s ontstaan in de kinderjaren en de invloed hiervan op de latere levensjaren boeide mij enorm. Dit heeft gemaakt dat ik me al snel in ging zetten voor kinderen, zodat zij een zorgzame, veilige jeugd mogen hebben. Jarenlang heb ik samengewerkt met jeugdigden, de ouders en zijn of haar netwerk om mijn bijdrage te  kunnen leveren in hun leven. Later heb ik mij omgeschoold tot Integratieve Coach en Counselor, om ook volwassenen behandeling te kunnen bieden om tot verandering te komen. Om de ontstane triggers (lees pijnen) uit het verleden zo te veranderen, zodat zij er in het hier en nu, geen last meer van hebben.

Missie & Visie

Ik geloof dat iedereen het recht heeft op een gelukkig leven en dat het ook mogelijk is een gelukkig leven te leiden, ondanks de omstandigheden en wat het verleden ook is geweest!

Ik zet mij graag in om mensen te helpen en hen te zien groeien naar ‘zijn wie zij in wezen zijn’; geluk hervinden in zichzelf. Soms door ervaringen in het leven verliezen we contact met onszelf, met wie wij nú echt zijn en contact met wat wij zelf willen en passen wij ons gedrag aan, vaak onbewuste en normale processen. Soms kunnen wij hier nog jarenlang ‘last’ van hebben, doordat het ons verandert heeft en wat is het fijn als we daar weer van verlost worden!


Contact

Gevolgde (beroeps)opleidingen

Beroepsregistraties

Als jeugd- en gezinscoach ben ik aangesloten bij het SKJeugd, Stichting Kwaliteitsregister Jeugd.

Als Coach en Counselor ben ik aangesloten bij de BPSW.

Aansluiting bij het SKJeugd, de BPSW staan garant voor opleidingsniveau en specialisaties. Verplichte (bij)scholing, intervisie is onderdeel van de (her)registratie.

Aangesloten bij Stichting 1NP. Met een verwijzing van de huisarts voor de Basis GGZ (BGGZ) en of Specialistische GGZ (SGGZ) kan jij je aanmelden op de website www.stichting1np.nl. Telefonisch overleg voorafgaand met mij is gewenst, zodat wij na de verwijzing gelijk met de behandeling kunnen starten.

Heb je klachten over de geboden behandeling en komen wij er gezamenljik niet uit? Ik ben onderhevig aan de professioneel Statuut maatschappelijk werk. Het Professioneel statuut maatschappelijk werk biedt een kader waarbinnen maatschappelijk werkers kunnen werken volgens de beroepscode, het beroepsprofiel en de kwaliteitseisen zoals geformuleerd door de BPSW en het Beroespregister Registerplein. Op de website van de BPSW en van het SKJeugd vindt je hier ook meer informatie over.